Κυβερνητικός αυταρχισμός μέσω της “πανεπιστημιακής αστυνομίας”

Οι φοιτητές συνεχίζουν τον αγώνα τους με στόχο να ακυρωθεί στην πράξη η εγκαθίδρυση της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια. Από νωρίς το πρωί φοιτητές βρίσκονται στο ΕΚΠΑ και διαδηλώνουν την κάθετη αντίθεσή τους στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

photo avgi.gr

  Η αστυνομία αυτή τη στιγμή έχει αποχωρήσει από το Πανεπιστήμιο. Να σημειωθεί ότι στις 12 οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του απαράδεκτου μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά των φοιτητών που διαμαρτύρονταν. Όπως φαίνεται στα βίντεο, τα ΜΑΤ χτύπησαν με γκλοπ και με κλωτσιές τους φοιτητές, ενώ έκαναν και χρήση χημικών.

Όπως επεσήμανε ο Νίκος Φίλης, βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την επίθεση των ΜΑΤ στους φοιτητές, πρόκειται για μια ακόμη όψη του κυβερνητικού αυταρχισμού και της επίθεσης στο Κράτος Δικαίου. «Ο κ. Μητσοτάκης θα αιφνιδιαστεί. Ας αναλογιστεί τι έπαθαν όσες κυβερνήσεις και πολιτικοί συγκρούστηκαν με τη Νεολαία. Ο πολιτικός του χρόνος τελειώνει. Όλοι στις κινητοποιήσεις της νεολαίας και των φοιτητών, απόψε, αύριο και όσο χρειαστεί» τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί